HTML

HÖKös oldalam

A 2011/12-es év a Semmelweis Általános OK - HÖK számára nyeremény lesz, mert innovatív szemléletet, és szívből motivált lendületemet adom bele. Vagy ugyanezért lesz vereség?! Rajtunk múlik!

Friss topikok

  • Pauszköpködő: Gratulálok! Fasza és TÖKös lett! Igazi TÖKös gyerek vagy! (2011.10.14. 00:44) Céljaim

Címkék

Legújabb GYERMEK-fejlődés

2011.10.17. 14:55 megismutatom

Kedves érintettek,

a mai gyerekgyógy előadás előtt Szabó András prof 15 percben elmondta:

-nem engedélyeznek hiányzást a dolgozatokról, mert a Szülészetet mindenkit egyformán érintő hiányzásnak minősítik, ami az egymáshoz viszonyított eredményeket, így az osztályzatokat nem befolyásolja. Nem lesz pótlás.

-ebben a félévben már nem változtatnak a pontozáson, 25 pontnak kell meglenni az aláíráshoz

-az anyagot tanuljuk meg a könyvből, hogyha nincs fent az előadás, de a könyv hozzáférhetőségét nem tudják biztosítani

-támogatnak minket szóban és írásban, hogy mi meggyorsíttathassuk a könyv újranyomását

-a hétvégi készülést a dolgozatra nem teszik lehetővé, hogy friss legyen még az anyag, amikor írunk belőle

-szokjunk hozzá, hogy az orvosi hierarchiában a felettünk álló szava és véleménye erősebb

Lépjünk túl az elkeseredettségen. A klinika változtatott tavaly is a rendszerén, és még ha tartják is magukat a jelenlegihez, elmondhatjuk: példátlan módon sikerült összefognunk a közös véleményünk érdekében, és hogy annak megfelelően alakuljon akár a következő félévünk, akár az alattunk járók oktatása. Befolyásolhatjuk a sorsunkat, és minél jobban foglalkozunk vele, annál jobban van beleszólásunk. És a jövőre nézve, különben is: akinek nincs véleménye, vagy nem áll ki azért, azon csak átmennek, mint Józsi az utcán.

Az intézetnek, klinikának jogában áll meghatározni a tárgyteljesítés feltételeit. Tehát ha ők nem akarják, nem tudjuk kikényszeríteni, hogy a mi akaratunk érvényesüljön. Nem is lenne szabad, hogy mi diktáljunk egy intézetnek, de szerintem szükségük van a véleményünkre, a feedbackre (jó példája a Kardiológiai és a Sürgősségi hatékony gyakorlatok).

És eddig mit nyertünk az üggyel?

-többen használjuk a felüljavítás, újrapontozás lehetőségét

-úgy hallottam sokatoktól, jobban foglalkoznak az igazságos javítással (a megfelelő személy jóindulatát sikerült megnyerni, bár ma egy kicsit mérgesnek tűnt, hogy az igazgató előtt bolygatták a munkakörét)

-az eddig lefelé kerekített jegyeket felfelé kerekítik

-igényt tartanak a véleményünkre, foglalkoztak a beadvánnyal

-tudják, hogy jelentős egységet képviselünk, ezért komolyabban kezelnek minket.

Végül álljon itt az, hogy mit mondott Szabó és Sólyom prof. személyesen nekem:

Nem az az számít, hogy feltétlenül a Klinikának legyen igaza, vagy hogy hány pontot gyűjtünk, hanem az, hogy megtanuljuk a gyerekgyógyászatot.

Én úgy érzem, hogy miután ez a mi érdekünk is: abban a tudatban, hogy ilyen keményen küzdöttünk az igazunkért, tanuljunk is keményen, mert hülyén néz ki, ha csak mástól várjuk a megváltást!

Üdvözlettel:

Lehoczky Győző

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyozokepvisel.blog.hu/api/trackback/id/tr243309299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása