HTML

HÖKös oldalam

A 2011/12-es év a Semmelweis Általános OK - HÖK számára nyeremény lesz, mert innovatív szemléletet, és szívből motivált lendületemet adom bele. Vagy ugyanezért lesz vereség?! Rajtunk múlik!

Friss topikok

  • Pauszköpködő: Gratulálok! Fasza és TÖKös lett! Igazi TÖKös gyerek vagy! (2011.10.14. 00:44) Céljaim

Címkék

Vélemény...FTV

2011.10.22. 15:17 megismutatom

Elég kevesen voltunk fórumon, ez valószínűleg a tanulásnak tudható be, de a mi hallgatóságunk hírből is érdektelenebb a közös véleményformálásban, mint más területek a hasonló esetekben. Azért remélem, sokan veszik fel álláspontjukat, kellően megfontoltan, az ügyben.

Én azt gondolom a törvénytervezetről, hogy

Igaza van, mert:

-meg kell minél jobban válogatni, kiből lesz orvos, legyen kész minél jobban szakmailag és emberileg, morálisan is

-amennyiben nincs pénz, csökkenteni kell e felsőoktatásban részt vevők számát

Nincs igaza:

-az orvosképzés nem tartozik a hallgatószám-csökkentés alacsony kockázatú területéhez

-a Semmelweis Egyetem sokkal jobban meg tudja állapítani saját maga, hogy milyen szakmai kritériumok szerint válogatja meg a leendő orvosokat, mint a központi hatalom, ráadásul az "Egyetem" pont azért bír(t) önállósággal, mert nem lehet közvetett tapasztalatok alapján, minden körülményre ugyanannyira helyesen odafigyelve, általánosságban szabályozni (Gerusz B=======o)

-nálunk a többszöri vizsga elősegíti a tudásunk (amelyen életek múlnak majd) elmélyítését; az anyag mérhetetlen mennyisége miatt nem hiszem, hogy pár bukás alkalmatlanságról árulkodna

-az előző kettőt összefoglalva: az Egyetem bírjon (biz. korlátok között) önálló hatáskörrel a tárgyak felvétele és vizsgák száma szempontjából - hiszen minőségbiztosításra a számonkérések is alkalmasak

-jutalmazással többre jutunk, mint büntetéssel; nem kell röghöz kötni, hanem a körülményeket megteremtve élhető jövőt biztosítani mindenkinek, aki hajlandó megfelelően tanulni és dolgozni.

A tavalyi EHÖK-ös javaslatból, az előző évi törvénytervezethez kapcsolódó, ám ma is aktuális hangok:

-szóbeli meghallgatás indokoltsága, amely nem szakmai, hanem emberi alkalmassági: morális pszichológiai és motivációs szempontból dönt.

-alkotmányellenes a többszöri jelentkezés megtiltása egy szakra.

-a hallgatónak joga van véleményezni oktatóit (OMHV) és az oktatói ügyekben legalább egyetértési jogokkal bírni. A minőség, és az érdekképviselet végett.

-a TVSZ hatékony, helytálló módosításaihoz szükséges, hogy a hallgatóságnak legyen egyetértési joga, hiszen a mi szempontunkat is figyelembe kell venni egy jó szabályzat összeállításakor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyozokepvisel.blog.hu/api/trackback/id/tr913313431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása