HTML

HÖKös oldalam

A 2011/12-es év a Semmelweis Általános OK - HÖK számára nyeremény lesz, mert innovatív szemléletet, és szívből motivált lendületemet adom bele. Vagy ugyanezért lesz vereség?! Rajtunk múlik!

Friss topikok

  • Pauszköpködő: Gratulálok! Fasza és TÖKös lett! Igazi TÖKös gyerek vagy! (2011.10.14. 00:44) Céljaim

Címkék

Hallgatói fórum a Felsőoktatási Törvénytervezetről

2011.10.19. 00:33 megismutatom

Ajánlom mindenki figyelmébe, aki nem volt fórumon - 

Az új tervezet szerint, mint azt Szécsényi-Nagy Balázs EHÖK elnök elmondta, az évente végző orvostanhallgatók legalább negyedével kevesebben kapnának diplomát. Az államilag finanszírozott helyek csökkentésével több mint 100 új orvost vesztene az ország évente, csak a Semmelweis Egyetemről.

Az intézkedések, aminek ez köszönhető lesz, és amelyek sok pontjával nem értünk egyet:

-a vizsgák és a tárgyak felvételi lehetősége számának csökkentése 2-re

-2,5 átlag alatti átsorolás, ami felmerült, hogy egyirányú, végleges lenne

-"hallgatói szerződés", azaz röghöz kötés min. 7 évre

-leadott, ill. újból felvett kredit kifizettetése (5 kredit kb. 160 ezer Ft lenne)

-el akarják venni a hallgatói érdekképviselet TVSz - alkotási beleszólási jogát

Az intézkedések a költségvetési hiányosságokra hivatkozva csökkentik a leendő képzett orvosok (de a többi egyetem hallgatóinak is-) számát. A fórumon felvetett kérdés, hogy ez a szigorított "szűrés" jó eredményt hoz-e majd? 

Ezek közül vannak fiatalabbakat, idősebbeket érintő kérdések. De mindenki érdeke, hogy a fiatalabbak helyzete is kielégítő legyen, hisz amennyivel kevesebb orvost képeznek az utánunk jövő generációkból, annál több bevándorló fogja a szüleinket, ismerőseinket gyógyítani.

A koncepciót már elfogadta az Országgyűlés! Október 27-én azért vonulunk utcára, hogy a törvénymódosítás legyen figyelemmel ránk is, ne csak a pénzre! És kérek mindenkit, vegyünk egyaránt részt a javaslatok közös kidolgozásában, benyújtásában!

Találkozzunk október 27-én, 16.00 órakor a Szabadság téren, az ÁOK zászlaja alatt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyozokepvisel.blog.hu/api/trackback/id/tr193313379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása